به گزارش صد آنلاین ، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه روز شنبه مدعی شد که اگر مسکو در درگیری نظامی در اوکراین «بیش از حد پیش برود»، اروپا باید آماده مهار روسیه باشد. او با این وجود تاکید کرد که «با تمام وجود امیدوار است» پاریس مجبور به درگیری با مسکو نشود.
ماکرون در ویدئویی در پاسخ به سوالات کاربران شبکههای اجتماعی گفت: «اگر روسها در هر زمان پا را از حد خود فراتر بگذارند، همه ما اروپاییها باید آماده شویم تا برای مهار آنها اقدام کنیم. البته "با تمام وجود" امیدوارم که پاریس درگیر جنگ با روسیه نشود.»
علاوه بر این، او گفت، فرانسه یک "قدرت صلح طلب" است و در عین حال باید "بازدارنده" باشد. این کشور باید در مقابل مخالفان خود قانع کننده و قاطع باشد.
رئیس جمهور فرانسه در اوایل ماه مه، بار دیگر گفته بود که امکان اعزام نیرو از اروپا به اوکراین را منتفی نمیداند.
گیدو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا معتقد است که هدف رئیس جمهور فرانسه از تکرار اظهاراتش درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین که تنها تنشها را افزایش میدهد، را درک نمیکند.
روزنامه "فیگارو" شب گذشته اظهارات جدید ماکرون را صرفاً نشان دهنده تمایل او برای ایفای نقش رهبر نظامی در اروپا ارزیابی کرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هشتصد و نهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
دیمیتری لازوتکین، سخنگوی وزارت دفاع اوکراین شب گذشته اعلام کرد که قانون تشدید شده بسیج که از تاریخ ۱۸ ماه مه اجرایی میشود، پایان زندگی آرام برای مردم اوکراین خواهد بود.
او گفت: «داستانی که برخی افراد میجنگند و دائماً در جبهه هستند و برخی دیگر به زندگی آرام خود ادامه میدهند - بدیهی است که این وضعیت دیگر به پایان خواهد رسید.»
این مقام وزارت دفاع با اشاره به اینکه تفاوت وضعیت دونباس، کییف یا لووف " کاملاً مشخص است"، اعتراف کرد: این وضعیت «عادی بود»، اگر ارتش اوکراین با «دشمن ضعیفی» روبرو بود، ولی اکنون چنین نیست.
سخنگوی وزارت اوکراین تاکید کرد: در شرایط کنونی کل کشور نیاز به بسیج دارد و همه مردم باید وظیفه خود را در قبال کشور انجام دهند.
در اوایل ماه مه، پارلمان اعلای اوکراین از قوانین امضا شده توسط رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی حمایت کرده و حکومت نظامی و بسیج عمومی در این کشور را تا ۱۱ ماه آگوست تمدید کرد.
در عین حال، نمایندگان رادا لایحه مربوط به بسیج مردان اوکراینی که به دلیل جرایم مختلف محکوم شدهاند، را تصویب کردند. البته کسانی که به جرایم شدیدی همچون قتل عمد، تجاوز یا خیانت علیه امنیت ملی محکوم شدهاند، شامل قانون بسیج نخواهندشد.
در اواسط ماه آوریل، رئیس جمهور اوکراین سن بسیج را از ۲۷ به ۲۵ سال کاهش داد و همچنین قانونی را امضا کرد که بر اساس آن تمام اطلاعات شخصی مردم در یک پایگاه الکترونیکی ثبت خواهد شد.
پس از آن، وزارت امور خارجه اوکراین ارائه خدمات کنسولی به مردان در سن خدمت نظامی در خارج از کشور را به حالت تعلیق درآورد. بلافاصله هم دریافت پاسپورت داخلی و خارجی برای مردان اوکراینی ممنوع شد.
نشریه فوربس گزارش داد که وعده دولت لهستان برای کمک به اوکراین در بازگرداندن مردان اوکراینی که مشمول قانون بسیج میشوند، ممکن است تأثیر منفی بر اقتصاد این کشور داشته باشد.
این نشریه یادآور شد که مردان اوکراینی پس از بازگردانده شدن به کشور، محل کار خود را در لهستان ترک خواهند کرد و این وضعیت می تواند "عوارض جانبی قابل توجهی" داشته باشد، زیرا آنها در حال حاضر هزاران موقعیت اشغالی را در این کشور اشغال کردهاند.
به نوشته فوربس، بیش از یک میلیون اوکراینی که پس از سال ۲۰۲۲ به لهستان آمدند که در میان آنها بیش از ۳۰۰ هزار مرد ممکن است مشمول بسیج اجباری شوند.
ولادیسلاو کوسینیاک کامیش، وزیر دفاع لهستان چندی پیش گفت که ورشو آماده کمک به کییف در این زمینه است.
فلوریان فیلیپو، رهبر حزب میهن پرستان فرانسه شب گذشته در یک مصاحبه رادیویی، ابراز عقیده کرد که کشورهای غربی با ارائه کمک مالی و نظامی خود، فقط به مردم اوکراین آسیب رسانده و آنها را به سمت مرگ سوق میدهند و چنین کمکی کاملاً بی معناست.
این سیاستمدار فرانسوی یادآور شد که درگیری در اوکراین به شهروندان آن مربوط نمیشود، بلکه درگیری ناتو علیه روسیه است. وی بار دیگر بر لزوم پایبندی به صلح از طریق مذاکره تاکید کرد. فیلیپو افزود: «مطلقاً نیازی به ارسال سلاح و پول به کییف، در حالی که خود به آن نیاز داریم، نیست.»
میرچا دان جوآنا، معاون دبیر کل ائتلاف آتلانتیک شمالی بار دیگر اعلام کرد که ناتو هیچ برنامهای برای اعزام نیرو به اوکراین ندارد. وی گفت: در سطح ناتو، جایی که تصمیمات با اجماع اتخاذ میشود، ما در حال حاضر نه برنامهای و نه قصد سیاسی برای استقرار نیروهای نظامی در اوکراین داریم.
در عین حال، جوآنا تاکید کرد که در سطح اتحاد، ناتو همچنان علاقه مند به حمایت از اوکراین، و همچنین در حصول اطمینان از این است که درگیری به یک رویارویی تمام عیار با روسیه تبدیل نشود.
وی در پاسخ به سوالی درباره «خط قرمزهای بروکسل» که پس از عبور از آن ناتو ممکن است در درگیری مداخله کند، پاسخ داد که «در این خصوص موضوع بر سر نقض خطوط قرمز نیست، بلکه در مورد تحولات پویایی این جنگ است».
این مقام ناتو افزود که واقعاً نمیداند این درگیری چقدر طول خواهد کشید. به گفته او، غرب از این درگیری درس گرفته و نیاز به سرمایه گذاری در بخش دفاعی را درک کرده است.
پتیر پاول، رئیس جمهور چک در مصاحبه با روزنامه اتریشی "دی پرس" Die Presse ابراز عقیده کرد که اوکراین ممکن است در هنگام انعقاد پیمان صلح، حق عضویت در ناتو را با دریافت تضمینهای امنیتی مبادله کند.
او گفت: عضویت اوکراین در ناتو را می توان با چیز دیگری معاوضه کرد. به عنوان مثال، با ارائه تضمین امنیتی و ادامه کمک نظامی. علاوه بر این، رئیس جمهور چک تاکید کرد که این "واقعیت جدید" باید پذیرفته شود تا "امنیت در مقابل تهدیدات نظامی و غیرنظامی تضمین شود".
رئیس جمهور چک در مصاحبه با روزنامه دی پرس، همچنین گفت: بعید است که اوکراین بتواند مناطق از دست رفته خود را در آینده قابل پیش بینی تحت کنترل خود بازگرداند. پیتر پاول افزود: اوکراینیها امروز میدانند که بعید است چنین نتیجهای در آینده نزدیک به دست آید.
به عقیده او، مذاکرات مربوط به این موضوع که تنها پس از پایان جنگ آغاز خواهد شد، نیازمند مهارتهای دیپلماتیک قابل توجه و "فشار سیاسی زیادی" است تا نتیجه بدهد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که برخی کشورهای اروپایی عمدا در حال افزایش تنش در اطراف اوکراین هستند، زیرا خطر فروپاشی کامل کییف را به خوبی احساس میکنند.
او گفت: اروپاییها هر کاری میکنند تا شاید بتوانند وضعیت را تغییر دهند، چرا که میبینند که خطر فروپاشی رژیم کییف کاملاً واقعی شده است.
این مقام کرملین با اشاره به اینکه اقدامات اروپا "بسیار تحریک آمیز" است، تاکید کرد که اکنون "لحظه بسیار حساس و تعیین کنندهای" است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، روز شنبه به مناسبت دهمین سالگرد تاسیس دو جمهوری مردمی دونتسک و لوهانسک، اعلام کرد که روسیه صلح را به منطقه دونباس باز خواهد گرداند.
در پیام تبریک پوتین تأکید شده که این دو جمهوری بطور کامل به ترکیب فدراسیون روسیه پیوستهاند و به لطف حمایت کل کشور، برنامههای مربوط به تقویت اقتصاد، حمایت اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی مردم آنجا در حال اجراست.
لازم به ذکر است که در تاریخ ۱۱ مه سال ۲۰۱۴، یک همه پرسی سراسری در مناطق دونتسک و لوهانسک برگزار شد که در آن اکثریت مردم ساکن این سرزمین به استقلال این مناطق از اوکراین رای دادند. به دنبال نتایج همه پرسی در ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲، دو جمهوری مستقل بوجود آمده و سپس با امضای توافقنامه ای بخشی از ترکیب کشور روسیه شدند.
منبع: تسنیم
4561/ب